keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Uutta vai vanhaa

Tänään tai ehkä huomenna tai joku muu päivä on tarkoitus yrittää tarttua korjattavien vaatteiden kasaan. Sillä vaikka pidän käsitöistä ja teen niitä enemmän kuin mielelläni, niin vanhojen vaatteiden pienet korjailut ei kuuluu ollenkaan suosikkeihin. Eli vaatteet, joita käytän sellaisenaan vielä, mutta jossa pitäisi esimerkiksi ommella nappi uudestaan paikalleen tai vähän saumasta ommella kiinni. Ne ei kuuluu jostain syystä omiin lempparipuuhiin. Korjattavien vaatteiden pino kasvaa usein todella pitkään ennen kuin jaksan ryhtyä toimeen. Tälläkin hetkellä se pino on jo kasvanut hetken jos toisenkin.


Usein vain uuden käsityön aloittaminen on mukavampaa kuin alkaa korjaamaan vanhaa. Ainakin omalla kohdalla käy usein näin. Ompelu puuhissa ainakin omalta osaltaan vaikuttaa myös se, ettei ompelukoneelle ole paikkaa, jossa se olisi heti käyttövalmiina. Sen sijaan se pitää kaivaa esiin ja ainoa paikka, missä mahtuu ompelemaan on keittiönpöytä, jossa sitä ei kauhean pitkään voi pitää. Olisikin ihanaa saada kotona oma paikka ompelukoneelle, jolloin siihen olisi ehkä hieman helpompi tarttua. Sillä kaikesta huolimatta pidän ompelusta. 

Ja ehkä kun korjattavien vaatteiden pino pienenee, niin myös kevät tulisi. Sillä viime aikoina taivaalta on tullut vettä, lunta ja rakeita sekä tietysti aurinko paistanut välillä. Eli kevättä odotellessa :) 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti