sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Puuvillahaalari

Aiemmin esittelin ostamani vaalean vihreän lana cotton 212 -langat, josta nyt sitten syntyi puuvillahaalari ystäväni vauvalle. Lanka sopii hyvin tuleville kevät päiville, eikä ole niin kuuma kuin esimerkiksi villahaalari. Lanka oli myös mukava neuloa ja sitä kului n. 150 g. Haalarin koko on n. 70-74 cm. Lanka oli 50% puuvillaa ja 50% villaa. Puikkoina itse käytin nro 3. Lanka oli yllättävän riittoisaa ja pidin siitä paljon. Väri vaihtoehtojankin on langasta useampia ja varmaan tulee myös myöhemmin neulottua kyseistä langasta.

Haalarin malliin olin hieman katsonut mallia vanhasta Moda -lehdestä 6/2008. Katsoin hieman silmukkamääriä, mutta oikeassa mallissa on esimerkiksi huppu, jota itse en tehnyt ollenkaan. Sen sijaan tein kaula-aukkon joustinneuleella, jonka ompelin kaksinkertaiseksi. 


Malli oli yksinkertainen eli suoraa neuletta ja joustinneuletta (1o 1n). Olen aiemmin tehnyt samalla mallilla pienemmän haalarin ja kokenut sen silloin hyväksi. Haalarin väriksi valikoitui vaalean vihreä, joka sopii hyvin vauvalle. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti