torstai 20. huhtikuuta 2017

Puikkoja

Kävin hieman täydentämässä puikkokokoelmaa ja ostin pyöröpuikkoja kahdet eri kokoiset (3 ja 3,5), vaikka puikkoja löytyy jo valmiiksi useammat. Näitä puikkoja ei kuitenkaan vielä ollut. Niillä olisi tarkoitus kokeilla neuloa sukat varpaasta varteen. En ole aikaisemmin kokeillut kyseistä tapaa, mutta katselin mm. Novitan sivuilla olevia villasukkaohjeita ja siellä oli kivan näköinen malli neulottu tällä tekniikalla. Varpaista varteen sukissa silmukat täytyy luoda eri tavalla kuin normaalisti, mutta onneksi youtube:ssa videoita, kuinka luoda silmukat kun teet sukat varpaasta varteen.

Samalla tarttui mukaan muutama lankakerä, joista on tarkoitus tehdä Marimekko -aiheiset villasukat. Muutama lankakerä löytyi jo kotoa valmiiksi sukkiin. Langoista mukaan tarttui Maija -lankaa, jota en ole aiemmin myöskään kokeillut. Maijassa on 85% villaa ja 15% polyamidia.

Puikoissa olen itse tykästynyt metallisiin puikkoihin. Olen kokeillut bambu -puikkoja, jotka eivät omaan käteen tuntuneet sopivan ja lanka ei tuntunut liikkuvan yhtä sujuvasti kuin metallisilla puikoilla. Tietysti kyseessä voi olla tottumiskysymys. Olen kuullut myös hyvää koivupuikoista, mutta itse en ole vielä kokeilut niitä. Ehkä seuraavan kerran, kun tarvitsee ostaa puikkoja, voisi kokeilla koivupuikkoja. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti