sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Bullet journal

Listat, pienet lappuset, erilaiset paperit ja milloin mihinkin tehdyt merkinnät kuuluvat elämääni tai ainakin kuuluivat. Pidän erilaisten listojen tekemisestä ja useimmiten kirjoitan useampia eri lappusiin, jotka jossain vaiheessa katoavat ja niitä kertyy suuri määrä. Pidän myös kalenterin pitämisestä ja se helpottaa eläämäni, sillä se saattaa pysyä niin jonkinlaisessa järjestyksessä.

Kun kuulin bullet journalissa tutustuin aiheeseen netissä ja päätin itsekin kokeilla. Toiveena minulla oli, että kaikki listat löytyisivät tällöin samasta paikasta. Bullet journal on tavallaan itse tehty päiväkirja, muistivihko ja myös kalenteri. Bullet journalista voi tehdä omannäköisen ja niin koristeellisen tai yksinkertaisemman version kuin itse haluaa.


 
Oma bullet journalini on yksinkertainen ja aika pelkistetty. Se sisältää tulevaisuuslokin, jonne voi kirjata tulevaisuuden tapahtumia tai muistettavia asioita. Tulevaisuuslokissa on lokero joka kuukaudelle. Ja bullet journal alkaa hakemistolla, jonne voi lisätä asioita sitä mukaan, kun niitä tulee.



Sitten minulla on kalenteri osuus, jossa näkyy kuukausinäkymä. Kuukausinäkymässä näkyvät päivämäärät ja kirjainlyhenne osoittamassa viikonpäivää. Kuukausinäkymän toisella sivulla minulla on kyseisen kuukauden to do -lista. Listaa voi aina tarvittaessa siirtää seuraavalle kuukaudelle tai siitä voi poistaa jotain, jos se ei ole enää olennaista. Joissakin bullet journalissa on myös päivänäkymät, mutta itse en ole kokenut tarvitsevani niin yksityiskohtaista kalenteria. 



Lisäksi omassa bullet journalissa on jo erilaisia listoja ja muistettavia asioita. Löytyy listoja lahjaideoista, kirjoista, blogista ja kirjattuna on myös muutaman kuukaudet menot. 

Oma kokemus bullet journalista on ollut hyvä. Sinne saa kirjoitettua kaiken, mitä tarvitsee muistaa ja kaikki listat pysyvät tallessa. Lisäksi sen saa itse suunnitella ja toteuttaa ei ole mitään rajoituksia, vaan saa kirjoittaa kaikki tärkeät ja muistettavat asiat sinne. Siellä kaikki pysyy myös tallessa. Oma kokemus asiasta on siis kaikinpuolin positiivinen. Jos kiinnostuit itse asiasta, niin netistä löytyy monenlaisia ohjeita sekä kuvia bullet journalista. Omalla kohdalla kesti kuitenkin hetki ennen kuin sitä tottui käyttämään ja toisaalta myös hyödyntämään, että kannattaa kokeilla jonkun aikaa ennenkuin näkee toimiiko se omalla kohdalla :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti