torstai 7. syyskuuta 2017

Sukkaa taas

Jälleen tuli yhdet sukat valmiiksi ja nämä olivatkin suht nopeat neuloa, kun pääsin vauhtiin. Ohje on Niina Laitisen 2017 sukkakalenterista, jonka ostin vuoden alussa. Nämä taitaakin olla ensimmäiset sukat, jotka sieltä neulon tälle vuodelle. Viime vuonna ostin myös samaisen sukkakalenterin ja sieltä tuli tehtyä lähes kaikki ja vieläpä ajallaan.

Jos teen ns. omasta päästäni sukkia, tykkään tehdä useimmiten raidallisia tai kuviollisia sukkia. Sen takia on mukava neuloa sukkia, joissa on pitsikuviota, kuten tässä sukassa. 

Näissä sukissa lankana käytin 7 veljestä ja puikkoina minulla oli nro 3.5. Ohje oli selkeä ja tein sukat sen mukaan. Viime aikoina olen tehnyt sukkia, joissa on ollut erilaisia kantapäitä kuin mitä normaalisti teen. Tässä mallissa oli myös erilainen kantapää, se oli mielestäni helppo ja yksinkertainen, jos tavallinen kantapää onnistuu. Kantapää oli vahvennettu kantapää, mutta teen useimmiten langannoston nurjalla puolella ja tässä mallissa se oli tehty oikealla. Varresta olisi voinut tehdä halutessaan pidemmän, mutta minä tein lyhyimmän mallin mukaan varren.


2 kommenttia: