maanantai 11. syyskuuta 2017

Villasukkien kantapäät

Viime blogipostauksessa huomasin, että viime aikoina on tullut tehtyä erilaisia kantapäitä villasukkiin kuin normaalisti. Ajattelin koota nyt oman postauksen, millaisia itse olen tehnyt. Samalla saan itse muistuksen, että neuloessa voisin tehdä useammin erilaisen kantapään villasukkiin. Laitan loppuun vielä yhden linkin, josta ainakin löytää muutamia ohjeita kantapäiden tekemiseen.

Yleensä itse teen villasukkiin vahvennetun kantapään. Kantalapun alussa neulon siis oikealla puolella kaikki silmukat oikein ja nurjalla puolella 1 silmukan nurin ja 1 silmukan nostan. Tämä on jo itselleni tuttua hommaa ja sujuu ilman, että tarvitsee paljon ajatella kantapäätä tehdessä.




Toinen mitä olen tehnyt muutaman kerran on tiimalasikantapää, josta tuli yllättävän siisti ja olin tyytyväinen siihen. Itse neuloin sellaisen mm. näihin sukkiin. Ohjeessa täytyi hieman miettiä, kuinka saan sen toimimaan. Loppujen lopuksi se kuitenkin onnistui. 




Villasukkaan saa eloa, kun käyttää hyväkseen myös kantapään. Näihin yksivärisiin sukkiin, jotka olen jo blogissa kertaalleen esitellyt saavat mielestäni lisää eloa hieman erilaisella kantapäällä. Näissä on myös käytetty vahvennettua kantapäätä, mutta vahvennus on tehty joko oikealla puolella tai silmukan nostossa lanka on nostettu silmukan päälle. Ohjeita kantapäiden tekemiseen löytyy paljon netistä niin videoiden kuin kirjoitetun tekstin muodossa. 







Viikonlopun aikana loin myös Instagram profiilin ja sitä voi seurata nimellä @hissun_kissun. Käykää tutustumassa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti