tiistai 10. lokakuuta 2017

Kettusukat

Lapsuudesta tutut Pihlaja- eli kettukarkit saivat nyt seurakseen villasukat. Väreinä tietenkin ovat punainen, keltainen ja valkoinen. Kuvioksi sukkiin neuloin tietysti ketun. Kettusukkiin löytyi netistä ja pinterestistä useampia ohjeita, joista valitsin yhden omaan sukkaani malliksi. Samalla löysin myös muita "karkkisukkamalleja", joita voisi olla myöhemmin myös kiva toteuttaa. 

Sukissa käytin nro 3,5 puikkoja ja villasukista tuli noin kokoa 33. Villasukat oli muuten suhteellisen helppo neuloa ja malli oli moneen muuhun malliin verrattuna suht yksinkertainen. Mutta yhdessä kohdassa oli neulottava yhtäaikaa neljällä langalla, joka tekee siitä työlään neuloa. Haasteena on silloin myös, ettei kohdasta tule liian tiukkaa, koska langat kiristävät nurjalla puolella. Lankoja oli tämän vuoksi myös lopussa paljon pääteltävänä. Lankana käytin Novitan 7 veljästä-lankaa. Sukat valmistuivat myös yllättävän nopeasti, sillä en ole neulonut vähään aikaan näin pieniä sukkia. 

Itse tykkään neuloa tälläsiä kuviosukkia, missä on aika yksinkertainen kuvio. Ei tarvitse ihan joka kierros seurata kuviota, mutta sukassa on kuitenkin jokin juju. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti