sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Varpaista varteen -sukat

Tänään tuli ensimmäiset varpaista varteen -sukat valmiiksi. Aiemmin siis en ole tehnyt kyseisiä sukkia ja uutena tein sukkaan myös tiimalasikantapään. Sukan ohje löytyy Novitan sivuilta ja ne ovat valmiiksi varpaista varteen sukat. Hiukan muuntelin ohjetta. Lankana käytin Vilma -sukkalankaa.

Eli silmukat loin sukkaan Magic Cast -tekniikalla, josta löytyy ohjeita youtubesta, kun kirjoittaa tekniikan nimen hakukenttään. Ohjeet olivat mielestäni aika selkeät ja osasin toimia niiden mukaan, vaikka aiempaa kokemusta asiasta ei ollut. Lisäksi kudoin sukat pyöröpuikoilla, joissa olin jakanut periaatteessa kahden puikon sukat aina samalle puolelle pyöröpuikkoja. Itse huomasin, että pyöröpuikkoja käytettäessä on hyvä, että niissä on tarpeeksi mittaa. Tällöin kutominen sujuu mukavammin. Itselläni oli käytössä 3 puikot ja pituutta puikoissa oli 80 cm.


Tiimalasikantapää oli myös itselleni uusi juttu, mikä oli ohjeessa neuvottu. Ohjeen ollessa uusi sitä täytyi lukea useamman kerran ja kokeilla vähän ennenkuin hoksasin. Tiimalasikantapäästä tuli kuitenkin siisti ja pidin siitä, kunhan hoksasin kuinka se tehdään. Sitä tuleekin todennäköisesti tehtyä myös muihin sukkiin, kun sen nyt osaa. 


Sukkien malli on mielestäni kaiken kaikkiaan kiva ja tykkäsin siitä. Sukkaa oli myös kiva tehdä ja se valmistui yllättävän nopeasti, kunhan sai uudet asiat haltuun. Tulen tekemään varmaan jossakin vaiheessa toiset samanlaiset sukat, sen verran kivat oli tehdä :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti