torstai 4. toukokuuta 2017

Kutistemuovi

Olin lukenut netissä kutistemuovista ja päätin myös itse kokeilla sitä. Niinpä ostin askarteluliikkeestä kokeiluun kutistemuovia, mukaan tarttui musta, valkoinen ja sininen.



Kutistemuoviin on siis tarkoituksena piirtää kuva ja sen voi leikata irti. Sen jälkeen se paistetaan uunissa ja se kutistuu. Oma tarkoitus on kokeilla tehdä kutistemuovista kaulakoruja ehkä myös korviksia ja avaimenperiä. Katsotaan, miten innostuu :)

Mutta tein ensin kokeilun, jotta vähän näkisin, kuinka paljon muovi kutistuu uunissa. Piirsin siis paperille mallin, jonka jäljensin kutistemuoviin ja leikkasin saksilla irti.



Kutistemuoviin voi myös piirtää, joten kokeilin itse käyttää tavallisia värikyniä ja kyllä niistä jälki jäi. Tein myös reittimellä reiän. Sakset ja reitin toimivat hyvin kutistemuoviin.


 
Tämän jälkeen laitoin mallin uuniin leivinpaperin päälle ja paistoin 175 asteessa muutaman minuutin. Työ ensin käpristyi, mutta muutaman minuutin jälkeen palasi takaisin lähtöasetelmiin. Joissakin ohjeessa suositeltiin myös 125 astetta, mutta tällä kertaa ainakin toimi kovempi lämpötila hyvin. Kuvasin vielä työn verrattuna malliin, niin ehkä saa jonkunlaisen käsityksen, kuinka työ muuttui.





Työ oli helppo tehdä, kun oli päättänyt mallin ja tehnyt sabluunan. Näitä tulee varmasti tehtyä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti