lauantai 23. joulukuuta 2017

Saaristolaisleipä

Joulun aikaan tykkään puuhailla kaikkea ja neulomisen lisäksi tulee leivottua. Yksi oman joulun suosikeista on saaristolaisleipä, joka on toiminut myös hyvänä lahjana työkavereille tai viemisenä ystäville joulun aikaan. Saaristolaisleipä on myös suhteellisen helppo tehdä, vaikka se viekin aikaa. Sillä sitä täytyy kohottaa ja paistaa pitkä aika. Tässä vielä ohje, jolla itse olen sen tehnyt :)

Saaristolaisleipä  
 1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappi
3 dl kaljamaltaat
3 dl vehnä- tai ruisleseet
3 dl ruisjauho
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimää kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sen
jälkeen muut aineet.

Kohota 1-1,5 h.

175 astetta uunin alataso 2h.

Taikinasta tulee 3 leipää, joten jaa taikina 
tasaisesti kaikkiin, minulla leipävuuat olleet
1,5 l

Voitele paiston loppupuolella
1 rkl siirappia
3rkl vettä
seoksella

Kumoa ja jäähdytä
Ja sitten nauttimaan 😊


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti